KORISNI SAVJETI

Čime hraniti malu mačku?

24.06.2015 u 18:14

Bionic
Reading

Mlade mačke, pogotovo one koje su se rano omacile, zahtijevaju poseban režim prehrane, a u nastavku teksta pokušat ćemo dati odgovor na pitanje čime ih je najbolje hraniti

Ekipa Mačkarice već neko vrijeme ima serijal pitanja i odgovora 'vi pitate, mi odgovaramo', u sklopu kojeg prima upite čitatelja te im donosi odgovore veterinara i drugog stručnog osoblja. Ovog puta dobili su upit vezan uz hranjenje mlade mačke koja se omacila.

Kako navode na Mačkarici, nakon okota nužno je mački koja je u laktaciji osigurati hranu bogatu bjelančevinama, ugljikohidratima, mastima, vitaminima i mineralima. S obzirom na to da navodite da je sitna, a i vrlo mlada, nije naodmet posegnuti i za nekom vitaminskom pastom u svrhu nadopune prehrane. Idealna hrana za to je nešto iz asortimana Kitten (Royal Canin, Proplan, Hills…) jer je takva hrana namijenjena i mačkama s leglom. U prehranu možete uvrstiti i mliječno kisele proizvode (jogurt, sir, krem sir i sl; ali ne i svježe mlijeko). Hrana treba cijelo vrijeme biti dostupna, a mačiće ne treba nadomjesno hraniti do četiri tjedna (ako normalno napreduju i majka mačka ima mlijeka).

S obzirom na to da se radi o vrlo mladoj mački, savjetujemo sterilizaciju nakon odbijanja mačića, jer ćete joj na taj način osigurati kvalitetniji i zdraviji život.

Više detalja o ovoj temi pročitajte na Mačkarici