PAZI KAKO HODAŠ!

Zašto nam se mačke uvijek pletu u noge?

22.05.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Zašto kad krenemo u nekom smjeru, one moraju hodati točno ispred nas i to tempom puža dok ih papuča slučajno ne drmne? Zašto nam moraju uklizavati između stopala baš kad nosimo četiri pune čaše? I zašto su odlučile zadrijemati točno nasred puta kojim prolazimo? E pa odgovor je vrlo jednostavan

Naši prijatelji s Mačkarice odlučili su objasniti stvari.

Kad pozovete mačku da dođe živjeti s vama i obitelji u vaš dom, automatski gubite status najvažnijih članova, a taj status pripadne vašem novom krznenom prijatelju.

Naime mačke vas doista smatraju dovoljno kompetentnima da ih nahranite, da počistite iz njih, da ih povremeno počešljate pa je onda sasvim logično i da smatraju da ćete jednako tako biti sposobni hodati u vlastitom domu a da ih pritom ne zgazite. Uočite li zraku sunca na podu ili komadić tepiha idealan za nadzor područja u kojem se mački priprema hrana, očekujte da će ondje ležati.

Postoji i mogućnost da mačke misle kako su zapravo obzirne jer leže na podu umjesto na vašem omiljenom stolcu ili kauču – omiljena mjesta prepuštaju vama.

Naravno, ima i onih trenutaka igre u kojima se mačka zaboravi da nije Usain Bolt pa se zaleti takvom brzinom da nit’ ona može primijetiti vaše noge, nit’ vi njezine. Ili trenutaka gladi kad je dovoljno samo ustati da bi mačka bila pod nogama.

U svakom slučaju, nemojte se ni truditi previše shvatiti što im je u glavi, već jednostavno pokušajte gledati kuda hodate. :D

Više o ovom mačjem ponašanju možete pročitati na Mačkarici