ZABRINUTA MAJKA

Roda Malena napala svog skrbnika Stjepana

21.05.2015 u 15:04

Malena napala Stjepana Vokića

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galoic

Bionic
Reading

Poznata roda Malena napala je svog skrbnika Stjepana Vokića kad je uzeo njenog mladunca u ruku. Vokić je završio u bolnici, no dobro se oporavlja, a ne krivi ni rodu jer je siguran da to nije učinila namjerno

Malena i Klepetan su rode koje se svake godine ponovo ujedinjuju nakon što zimu provedu odvojene. Par roda ima pet mladunaca i baš je jedan od njih bio uzrok neobičnog incidenta zbog kojeg je Stjepan Vokić, na čijoj kući živi obitelj roda, završio u bolnici.

Umirovljeni domar Stjepan Vokić iz Brodskog Varoša prošle srijede popeo se na krov kako bi nahranio Malenu i ptiće, no napravio je jednu malu pogrešku – uzeo je jednog mladunca u ruke. Istog trena ga je Malena napala i kljunom mu ozlijedila ruku. Klepetan je ostao potpuno miran.

Stjepan Vokić oporavlja se na Odjelu kirurgije Opće bolnice 'dr. Josip Benčević' u Slavonskom Brodu. Roda mu je probila venu u šaci, no oporavlja se dobro i uskoro će se vratiti kući.


Stjepan Vokić siguran je da ga Malena nije napala namjerno, već je instinktivno reagirala jer je dirao njenog ptića. Štoviše, otkad je u bolnici, Malena svakog dana dolazi provjeriti je li se Stjepan vratio.

RTL Autor: RTL

Stjepan Vokić brine se za Malenu već 24 godine.

Video: Ivica Galović/Pixsell