JEDNOSTAVNO I JEFTINO

Kako napraviti igraonicu za mačke?

17.05.2015 u 10:34

Bionic
Reading

Čak i ako se ne nalazite među onima koji moraju brojati gotovo svaku kunu da bi izgurali mjesec, nema uvijek potrebe da mačkama kupujete skupe igračke. Mnogo toga možete napraviti sami, a njima je ionako svejedno ima li igračka 'potpis' ili nema

Uz neke osnovne materijale i malo mašte, svojoj maci možete izraditi prava mini igrališta. Nekoliko savjeta na koje nećete potrošiti ni kune ili ćete uložiti vrlo malo, donosi nam Mačkarica

Mačji šank

Možda u kući imate bespotreban rukohvat za kupaonicu ili metalni držač za tegle koji se pričvrsti na zid. Na njega prikačite tegle za cvijeće raznih oblika i dubine ili bilo kakve druge posude, a njih možete ispuniti koječime – mačjom metvicom, vodom, poslasticama, lopticama… Ako su vam posude preduboke, smanjite im dubinu tako da na dno staviti minijaturni ručnik ili nešto slično, sigurno za vašu mačku.

Labirint ili mini igralište

Kao što postoje labirinti za hrčke, nešto slično od kartonskih kutija možete napraviti sami za vašu mačku. Pronađite čvrste, kvadratne kartonske kutije i izrežite na dvije strane rupe, dovoljno velike da se mačka kroz njih može provući. Možete dodati i još pokoju manju kroz koju može gurati samo šapicu. Napravite si nacrt kako ćete ih spojiti da se ne zapetljate kad jednom krenete lijepiti.

Također, možete uzeti jednu ili dvije veće pravokutne kutije te po dužoj plohi izrezati rupe i povezati ih opet kako vam odgovara. S vremena na vrijeme možete izmijeniti raspored kutija, napraviti nove rupe itd.


Mačji dvorac

Za ovaj pothvat će vam trebati minimalno tri kartonske kutije – jedna koja će biti baza te dvije manje za ‘tornjeve’. S otvorima, pozicijama i spojevima možete se poigrati kako god vam kreativnost dopušta, a ako imate djecu, poslušajte i njihove savjete, a možda će se i oni veseliti ukrašavanju dvorca za mačke.

Članak u cijelosti pročitajte na Mačkarici