ZA SVAKU POHVALU

Volonteri se našli na plakatima diljem Hrvatske

28.04.2015 u 10:51

  • +3

Svaki život je dragocjen

Izvor: Promo fotografije / Autor: Udruga Prijatelji životinja

Bionic
Reading

Sklonište Dumovec u suradnji s Prijateljima životinja pokrenulo je kampanju za spas napuštenih životinja pod nazivom 'Svaki je život dragocjen'

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, pokrenulo je kampanju 'Svaki je život dragocjen' u koju su uključena i no kill skloništa: Sklonište za životinje Virovitica – Udruga Laki, Društvo za zaštitu životinja Šapa iz Bjelovara, Sklonište za napuštene životinje Udruge Pobjede iz Osijeka, Sklonište za životinje udruge Spas iz Varaždina i Sklonište za životinje Prijatelji iz Čakovca.

Kampanjom Svaki je život dragocjen želi se naglasiti važnost rada volontera u skloništima u kojima se životinje ne ubijaju, nego se intenzivno radi na njihovu udomljavanju. Volonteri skloništa u Zagrebu, Čakovcu, Bjelovaru, Varaždinu, Virovitici i Osijeku poziraju na jumbo plakatima koji će biti postavljeni u Zagrebu i diljem Hrvatske, sa psima koje su spasili i koji su u međuvremenu postali njihovi prijatelji.

Jasnom porukom: 'Mi smo za život, a ti', volonteri pozivaju na udomljavanje životinja umjesto njihova usmrćivanja. Kampanju će popratiti i videospot 'Nove pobjede' glazbenika hip-hopa IFEEL-a.


U Hrvatskoj postoji samo šest skloništa koja ne uspavljuju, što je tužna statistika s obzirom na ukupan broj skloništa u Hrvatskoj. Građani Zagreba, Čakovca, Varaždina, Bjelovara, Virovitice i Osijeka prepoznali su važnost ovakvih ustanova u svojemu gradu te su na ovaj način spašene i sretno udomljene tisuće životinja. No i dalje nove životinje svoj smještaj pronalaze u skloništima te je potrebno još puno truda, volje i rada kako bi se osvijestila odgovornost građana prema životinjama o kojima skrbe.

Kampanjom se želi prenijeti i poruka da je volonterski rad iznimno važna i društveno priznata aktivnost koja doslovno spašava živote, kao u slučaju udomljavanja pasa iz skloništa. Osim udomljavanjem, pomoći se može potpisivanjem peticije za zakonsku zabranu usmrćivanja pasa u skloništima, privremenim čuvanjem životinja koje čekaju dom, oglašavanjem životinja za udomljavanje, dijeljenjem letaka i drugih informativnih materijala, pomaganjem životinjama u skloništu i na druge načine.

No kill skloništa otvorena su za sugrađane i volontere, a svakodnevni posjeti vrtića i osnovnih škola te udomljavanja rezultat su kontinuirane edukacije i djece i odraslih o odgovornoj skrbi za kućne životinje.

Peticija za zabranu usmrćivanja pasa u skloništima i ostale informacije o oglašavanju i udomljavanju životinja nalaze se na službenoj stranici Prijatelja životinja