STARI PAR

Vlasnicu razveselio povratak 109-godišnje kornjače

21.04.2015 u 13:22

Bionic
Reading

Britanka Wendy Stokes mislila je kako više nikad neće vidjeti svoju 109-godišnju kornjaču Tobyja kad je jednog dana jednostavno nestao, no nakon gotovo godinu dana bez svog ljubimca doživjela je ugodno iznenađenje – mali oklopljeni avanturist vratio se kući

Vlasnica 109-godišnje kornjače Tobyja jednog je dana zaboravila zatvoriti vrtna vrata i njen ljubimac je jednostavno otišao. Gubitak Tobyja teško je pao 74-godišnjoj Wendy Stokes jer je mislila kako ga više nikad neće ponovo vidjeti, no čekalo ju je iznenađenje. Nakon gotovo godinu dana, Toby se vratio, piše britanski Metro.

Kornjaču je sa ceste spasio vozač koji ju je odnio u azil gdje je provela šest mjeseci. Toby je zatim smješten u dom u Margateu – 35 kilometara od Wendy Stokes.

Kako je Toby na oklopu imao pohabano prezime 'Stokes', novi vlasnici su zaključili kako je kornjača pripadala toj osobi pa su odlučili pokušati otkriti o kome se radi. Telefonskim putem su pronašli vlasnicu koja je bila presretna kad je saznala da je Toby živ i zdrav.

Wendy Stokes dobila je Tobyja od pokojne tete ranih osamdesetih i sada su ponovno zajedno. Želimo im još barem 35 prekrasnih godina zajedno.