POSAO SNOVA

Japanska tvrtka usrećila zaposlenike mačkama

25.03.2015 u 12:48

Bionic
Reading

U japanskom glavnom gradu Tokiju imati mačku je luksuz zbog problema sa stanodavcima. No zaposlenici tvrtke Ferray Corporation nemaju brige po tom pitanju – oni rade okruženi mačkama

Japanska tvrtka Ferray Corporation odlučila je svoje zaposlenike motivirati na poseban način – omogućila im je rad u okruženju punom mačaka. Iako se na prvi pogled ova ideja čini čudna zbog rijetkih stanodavaca koji odobravaju kućne ljubimce, u Japanu je posljednjih godina niknuo niz kafića s mačkama, pa je ovo zapravo samo korak dalje.

Uredi tvrtke Ferray Corporation koja se bavi internetskim rješenjima imaju čak devet spašenih mačaka. Uredske maskote potpuno se slobodno kreću, a djelatnici ih obožavaju. Štoviše, zaposlenici tvrde kako doživljavaju puno manje stresa otkad su dobili mačke.

Kao što možete pretpostaviti, devet mačaka koje se slobodno kreću po uredima ima i svoje negativne strane. Slatke ljubimice često znaju gasiti računala, gristi kabele, grebati zidove, trgati papire te napraviti greške u poslu kratkom šetnjom po tipkovnici. Mačke također ne mare jesu li ljudi u posjeti klijenti pa im bez pardona kopaju po stvarima i sjede na stolu tijekom važnih poslovnih sastanaka.


No bez obzira na sve loše strane, mačke nimalo ne smetaju zaposlenicima. Otkad su nabavili mačke, djelatnici Ferray Corporationa bolje komuniciraju (o mačkama) i puno su opušteniji.

Osim što uživaju u devet uredskih maskota, svaki dan na posao smiju donijeti i svoje ljubimce. Tvrtka je onima koji nemaju ljubimca ponudila mjesečni novčani bonus da udome mačku.

Ferray Corporation nije jedina tvrtka u Tokiju s neobičnom uredskom politikom kad su u pitanju ljubimci. Mars Japan Limited također potiče svoje zaposlenike da dovode svoje životinje na posao te daje dodatne dane godišnjeg odmora i novac za pogreb kad nekome ugine ljubimac.