BIZARNE IGRAČKE

Tugujete za ljubimcem? Nabavite njegovog plišanog klona

27.02.2015 u 14:20

Bionic
Reading

Američka tvrtka Cuddle Clone Inc. sa sjedištem u Louisvilleu bavi se prilično neobičnim poslom – izrađuje plišane klonove ljubimaca

Treba čestitati domišljatim djelatnicima tvrtke Cuddle Clone Inc. Rade uistinu nešto posebno – plišane klonove ljubimaca.

Veći dio potražnje za bizarnim plišanim igračkama potječe od tuge za uginulom životinjom. Prema osnivačici tvrtke Cuddle Clone Jennifer Graham, njihovi klijenti samo žele ponovo zagrliti svog ljubimca.

Jennifer Graham dobila je ideju za plišane ljubimce kad je jednog dana ležala na svojoj dogi Rufusu. Pomislila je kako bi bilo baš lijepo imati Rufusovu repliku u pravoj veličini.


Tvrtka izrađuje igračke prema fotografiji koju im naručitelj pošalje. Postoji niz opcija kao kako klijent želi da njegovom ljubimcu stoje uši, rep te slične stvari.

Male igračke koštaju oko 730 kuna, a veće oko 1.130 kuna. Male igračke su između deset i dvadeset centimetara, a velike sežu do više od 40 centimetara. Klijenti koji žele kupiti plišani klon svog ljubimca u pravoj veličini koja je veća od standardiziranih mogu to učiniti, no za znatno veću svotu.

Pliš od kojeg se izrađuju igračke visoke je kvalitete i podudarat će se s teksturom dlake ljubimca koliko je to moguće. Igračke se proizvode u Kini.