UGODNA PENZIJA

Znate li da postoji umirovljenički dom za mačke?

27.02.2015 u 13:38

Bionic
Reading

Kad se mačke umore od svojih vlasnika, samo im jedna stvar preostaje – otići u penziju. Srećom imaju i kamo – u engleski Umirovljenički dom Linconshire Trust for Cats

Dobrotvorno društvo Linconshire Trust for Cats tvrdi kako je jedino u svijetu koje ima umirovljenički dom za mačke. Trenutačno udomljava oko 80 starijih mačaka.

Umirovljenički dom idealan je za vlasnike koje brine što će se dogoditi njihovim ljubimcima ako ih nadžive. Zabrinuti vlasnici ne žele da im ljubimci završe u kavezima ili na cesti pa im je umirovljenički dom za mačke odlično rješenje.

Linconshire Trust for Cats pruža mačkama koje su ostale bez vlasnika sigurno mjesto na kojem mogu doživjeti duboku starost i uginuti u miru. Jedinstveni umirovljenički dom ima oko tri hektara u blizini mjesta Osgodby. Dom ima tri velike dnevne sobe s centralnim grijanjem koje povezuju mala unutarnja dvorišta. Sve sobe gledaju na jug pa mačke mogu uživati u sunčanju.


Dom hrani mačke samo najboljom hranom. Mačke spavaju na zagrijanima krevetićima, a imaju čak i kamin.

Naravno, sve te pogodnosti nisu mačji kašalj kad je u pitanju cijena. Trenutačna je cijena oko 7.600 kuna, no srećom plaća se samo jednom. Dom garantira da će pokriti sve medicinske troškove mačaka.

'Znamo kako postoje još neke dobrotvorne ustanove koje imaju starije mačke, no nijedna nije napravila što i mi', kaže osnivač Jain Hills.

Osim što pruža jedinstvenu uslugu, Linconshire Trust for Cats služi i kao azil za napuštene mačke. Momentalno je dom 400 takvih (ne)sretnica.