KUJA HRANI MALO JANJE

Iz Like stiže dirljiv prizor životinjske dobrote

23.01.2015 u 12:58

  • +3

Kuja Dona doji janje

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Prša

Bionic
Reading

Nesvakidašnji prizor s jednog ličkog imanja na kojem je kuja Dona uz svojih dvanaestero psića prigrlila i svojim mlijekom nahranila odbačeno janje trebao bi posramiti mnoge primjerke ljudske vrste koji mrze i nanose zlo drugim ljudima samo zato što su druge vjeroispovijesti, nacionalnosti, spolne ili političke orijentacije

Neobičnu pojavu - to da malo janje staro tek tjedan dana siše kuju Donu - zabilježili smo u Švici, Kranjskom selu, nedaleko od Otočca kod obitelji Rubčić. Po pričanju Slavka, Katice i Slavice Rubčić, kuja Dona stara dvije godine uz svojih 12 tek na svijet došlih psića prigrlila je i tjedan dana staro janje.

'Nije nam ni samima jasno kako se to dogodilo. Čini mi se da je ovca odbacila ovo janje jer izgleda da nema dovoljno mlijeka za sve. Tako da sam neki dan primijetio kako se to malo janje podvuklo pod kuju Donu i da siše. Zanimljivo je i to da je kuja mirna i čak svojom nogom zna prigrliti janjčića', govori nam Slavko Rubčić.

Dvadesetogodišnja Slavica i njezina majka Katica kažu da je i njih to iznenadilo, ali kad su vidjeli da ovca ne da mlijeko janjčiću, pustili su da se hrani kod njihovog, kako kažu, ljubimca i čuvara, kuje Done.