PARADA NEVIDLJIVIH

Pogledajte izložbu 'Zagrebačke njuške'

21.11.2014 u 15:13

  • +6

Zagrebačke njuške

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 24. studenoga 2014., u auli Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića bit će predstavljena izložba fotografija 'Zagrebačke njuške'

Kalendar skloništa za 2015. bit će pun prekrasnih fotografija pasa koji su slikani na mjestima gdje su pronađeni. Autori fotografija su Gordana i Mladen Popović koji već nekoliko godina podržavaju rad skloništa, a od 2010. Gordana radi i u skloništu na promociji udomljavanja kroz različite projekte i programe edukacije.

Fotografijama su željeli ukazati na problematiku napuštenih kućnih ljubimaca koji u gradskoj vrevi često budu nevidljivi i ostaju neprimijećeni bez obzira na to što su nekad bili voljeni i imali svoju obitelj. Glavni je motiv projekta približiti građanima stvarnost napuštenih kućnih ljubimaca, ljude koji se o njima brinu, kao i obitelji koje donose plemenitu odluku o udomljenju.

Dvanaest fotografija bit će izloženo u predvorju Poglavarstva od 24. studenog do 8. prosinca, a nakon toga izložba postaje prodajna i preselit će je u Knjižnice grada Zagreba. Sav prihod od prodaje fotografija i kalendara za 2015. namijenjen je programu edukacije skloništa u Dumovcu, a koji se provodi u Knjižnicama grada Zagreba, dječjim vrtićima i školama te dječjim domovima i bolnicama.