PSEĆE JEZERO

Jeste li znali da i psi imaju svoje plesno natjecanje?

22.10.2014 u 13:24

Bionic
Reading

Volite 'Ples sa zvijezdama'? Onda bi vam se moglo svidjeti i ovo. Svjetsko pseće plesno natjecanje slobodnim stilom održava se već 25 godina, a neobičan 'sport' ima elemente standardnog psećeg treniranja i manje uobičajene aspekte konjske dresure

Ako ste mislili da psi ne mogu ili ne znaju plesati, prevarili ste se. Štoviše, postoji čak i svjetsko natjecanje u kojem sudjeluju razni psi s raznim koreografijama, piše ABC News

Pseći ples slobodnim stilom traje već 25 godina, a ljubimci koji su odlični u toj disciplini su oni koji vole stajati na stražnjim nogama, vrtjeti se ukrug i skakati. Čini se da vlasnici uživaju u ovom natjecanju koliko i njihovi ljubimci.

Ljubimci koji sudjeluju u plesnom natjecanju su pametni psi koji vole aktivnost, brzo uče i kojima ne smeta biti u centru pažnje. Najčešće pasmine su australski ovčar, zlatni retriveri, škotski ovčari i pudli, no ima i svih drugih.

Možda najvažnija stvar za uspjeh plesa je glazba. Prema riječima mnogih vlasnika, psi ne vole svaku melodiju.

Nije ni svaki ples za svakog psa. Na primjer, skakanje nije preporučljivo za pse s kratkim nogama ili onima koji imaju bilo kakve probleme sa zglobovima, kukovima i kičmom.

Jedna je stvar sigurna – psi se odlično zabavljaju dok plešu. Ljubimci na taj način povećavaju snagu i izdržljivost, aktivni su i provode puno vremena s vlasnikom.