ZAIGRANE I BEDASTE

Što učiniti ako vam mačka grebe namještaj

18.10.2014 u 12:46

Bionic
Reading

Kupili ste nekoliko novih komada namještaja i to se posebno svidjelo vašoj ljubimici. Ne u smislu da sjedi pred ormarom i divi mu se kako je lijep, već ga je odredila kao idealnog za grebanje i oštrenje svojih noktića. Što sad?

Problem s kojim se susreću mnogi vlasnici mačaka - grebanje namještaja. Koliko god odgovorni bili, nabavite grebalicu, potrudite se da je mačka uoči, no ona za oštrenje svojih pandžica ipak odabere vaš novi kauč. Ne brinite, ima i tome lijeka, piše Mačkarica

Najbolji način da je odvučete od grebanja svog omiljenog komada namještaja jest taj da joj omogućite njezin.

Grebalice dolaze u raznim oblicima i veličinama. Neke mačke vole okomite, a neke vodoravne grebalice. Također, neke vole oštriti pandže na špagi, a neke na tepihu ili sličnim materijalima poput kartonskih. Otkrijte što vaša mačka voli i počastite je lijepo novom 'igračkom'.

Kako biste joj privukli pažnju novom grebalicom, ako već sama nije shvatila, pošpricajte je s malo mačje metvice.


Važan je i odabir mjesta. Postavite novu grebalicu blizu komada namještaja koji mačka voli grebati, jer ako je gurnete u kut sobe u kojem nikad ne boravi, teško da će se odmah pomamiti za grebalicom.

Ako unatoč novoj opremi mačka i dalje voli napadati kauč ili ormar, mogla bi pomoći obostrano ljepljiva traka. Samo je zalijepite na dijelove po kojima voli vući šapice i tako ćete je potaknuti da prijeđe na drugi komad namještaja.

Više nam donosi Mačkarica - sve o mačkama