Hrana DVA TAJNA SASTOJKA

Zbog ovog recepta mogli biste konačno zavoljeti cvjetaču

Izvor: Profimedia Profimedia , Autor:Profimedia
  • Autor: M. C.
  • 17.2.2017 6:49:34
  • 17.2.2017 6:49:34

Zbog posebnog okusa, ali i mirisa tijekom kuhanja, cvjetaču mnogi zaobilaze u širokom luku, sve dok je ne probaju zapečenu u pećnici s dva sastojka koji ovo je pretvaraju u ukusnu poslasticu

Cvjetača je dobra namirnica tijekom zime jer nemamo prevelik izbor. Obiluje vitaminom C, niskokalorična je, ali i puna vlakana. Poput ostalog povrća iz porodice kupusnjača, bogata je antioksidansima i pomaže u jačanju imuniteta jer povećava sposobnost jetre da izbaci toksine iz tijela.

Ako ste među onima koji je izbjegavaju zbog okusa i mirisa, probajte je zapeći u pećnici uz panko mrvice i naribani parmezan. Panko mrvice komadima cvjetače dat će posebnu hrskavost, a rastopljeni parmezan bogatiji okus. Ovaj je recept opisala Ina Garten u svojoj kuharici upravo za one koji inače nisu ljubitelji cvjetače.

Sastojci:

1 glavica cvjetače
¼ šalice maslinova ulja
košer sol
pola šalice panko mrvica
pola šalice naribanog parmezana

Priprema

Pećnicu je potrebno zagrijati na 220 stupnjeva Celzijevih. Cvjetaču očistite od listova, dobro operite i zatim oštrim nožem narežite na kriške i ne brinite što se lome na komadiće. Razmjestite cvjetaču na papir za pečenje i prelijte s oko tri velike žlice maslinova ulja te malo zasolite i popaprite. Zapecite na 15 minuta u pećnici.

Nakon petnaestak minuta izvadite cvjetaču i premažite panko mrvicama umočenim u malo maslinova ulja. Sada vratite u pećnicu na još jedno deset do petnaest minuta dok ne dobiju lijepu zapečenu boju i minutu do dvije prije kraja pospite parmezanom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više