SUVREMENO KULINARSTVO

Zagreb dobio novu gastro destinaciju

16.09.2016 u 16:05

  • +9

Predstavljanje novog restorana NOEL

Izvor: Promo fotografije / Autor: Noel

Bionic
Reading

Poznati chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug u Zagrebu su otvorili restoran Noel

Domaća gastro scena bogatija je za novu destinaciju, restoran Noelkoji otvaraju chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug.

Ponuda jela iskusnog kuhara Gorana Kočiša temelji se na suvremenom kulinarstvu, vođenom strogo biranim sezonskim namirnicama. Ponuda jela u vrijeme ručka temeljena je na prepoznatljivim jelima, a za večeru posjetitelji Noela mogu birati između menija s četiri, šest ili devet sljedova, kao i ekskluzivnu chefs-table opciju s pogledom na otvorenu kuhinju i Kočiša kako priprema jela.

Vinska karta ima više od 400 naslova iz cijeloga svijeta. Posebna pažnja bit će dana savjetovanju gostiju u odabiru idealnog vina, kao i redovnim predstavljanjima noviteta iz lokalne i svjetske gastro i eno ponude.


Jedna od tih posebnosti svakako je ponuda pomno biranih artizanskih čajeva Paper and Tea - tvrtke iz Berlina koja se specijalizirala za selekciju rijetkih čajeva. Radi se o organskim čajevima punog lista iz cijelog svijeta, među kojima su neki iznimno rijetkih i sezonskih sorti.

Kavu za restoran Noel birao je stručnjak Cory Andreen, pa će u ponudi biti sezonske vrste iz cijelog svijeta, a dodatno bogatstvo okusa postizat će se novim metodama prženja. Ponuda kave također će se redovito mijenjati, kao i ponuda ostalih pića, među kojima su svjetska craft piva.

Restoran je podijeljen u lounge dio s barom te na dio rezerviran za ručak i večeru koji ima 40 sjedećih mjesta. Interijer Noela, u kojem prevladavaju nenametljive zagasite boje koje naglašavaju opuštajući i intimni ambijent, osmislio je dizajner Robert Bajs i studio IO Dekor.