MORATE IH PROBATI

Bezobrazno dobri čokoladni kolači

13.02.2016 u 08:56

Bionic
Reading

Ove nedjelje svi će zaljubljeni na svoj način obilježiti Valentinovo, a jedan od najslađih je ukusan čokoladni kolač. Čak i ako niste ljubitelj ovakvih praznika, nema razloga da ne napravite finu slasticu i uživate u vikendu

Čokolada u kombinaciji s lješnjacima prava je poslastica na bilo koji dan pa ako niste baš za slavljenje Dana zaljubljenih, svejedno treba barem ponekad uživati u ovako slatkom grijehu.

Popularni browniesi svima su dragi upravo zato što se tope u ustima, a ovaj recept uopće nije kompliciran te ćete u tren oka sve sastojke lako pronaći u obližnjoj trgovini. Bez puno truda već popodne možete uživati u čokoladnoj poslastici.

Iznenađenje voljenoj osobi možete pripremiti i prefinom čokoladnom tortom koja ima tek tri sastojka. Uz jaja vam trebaju čokolada i maslac. Također, ne trebaju vam posebne slastičarske vještine pa se slobodno upustite u izradu iako nemate puno iskustva.

Recept za moelleux au chocolate poznate zagrebačke slastičarnice Amelie oborit će s nogu i najzahtjevnije sladokusce, a ukusni desert možete lijepo servirati u zdjelice i valentinovski ukrasiti uz malo mašte.

Tko kaže da sve mora biti u znaku srdaca ili klasične torte? Volite li nešto drugačije, napravite roladu. Modernija i sofisticiranija verzija omiljene rolade s kremom od mascarponea i vrhnja te laganog čokoladnog biskvita gotova je u tren oka, a prikladna je i za početnike u kuhinji.