SKRIVENI DRAGULJ

Guardian: Najbolju salatu od lignji pojeli smo u Hrvatskoj

30.11.2015 u 16:11

Bionic
Reading

Konoba Dionis u Hrvatskoj dobila je pohvalu za najfiniju salatu od liganja. Kuhar Luke Mackay iz Londona bio je oduševljen slasnim obrokom koji je pojeo na Svetom Klementu

Ako želite pojesti najfiniju salatu od liganja, uputite se na Sveti Klement u blizini Hvara u konobu Dionis. Londonski kuhar Luke Mackay ondje je objedovao i tvrdi kako je u pitanju najbolji restoran u kojem je ikad bio. Okus morskih plodova bio je još i bolji zahvaljujući razgovorljivom vlasniku.

Mackayju je Jadransko more ostalo u posebno dobrom sjećanju i zbog toga što je svoju prvu kuharsku plaću dobio na jahti na kojoj je dva mjeseca radio dok je na njoj plovio uz hrvatsku obalu, između Trogira i Dubrovnika.

Tijekom tog putovanja Mackay je otkrio konobu Dionis do koje se može stići samo morem. Obitelj koja drži konobu sve radi sama – sin lovi ribu, a otac priprema ulov.


Iz konobe puca pogled na maslinike i otok Vis i prilično ju je teško slučajno pronaći. No pogled nije ono što je osvojilo Mackayja već su to bile sočne jadranske lignje na žaru.

Mackay dodaje kako se slično može jesti i u restoranu Capo u Trogiru, no doživljaj jednostavno nije isti.