OSVJEŽENJE KAKVO TREBAMO

Najbrži način da lubenicu narežete na kocke

20.07.2015 u 10:29

Bionic
Reading

Vjerojatno ste već čuli za simpatične kulinarske pothvate mladog obožavatelja kuhanja koji se naziva Crazy Russian Hacker i koji objavljuje razne savjete

Ovaj je put otkačeni Rus putem YouTubea odlučio podijeliti svoju tajnu rezanja lubenice bez puno muke. Dok vladaju ove vrućine, lubenica je sigurno voće koje će vas rashladiti i osvježiti budući da se većinom sastoji od vode.

Uz ovaj savjet nećete gubiti puno vremena na rezanje. Za početak lubenicu prerežite na pola. Uzmite polovicu i s obje vanjske strane nožem napravite nekoliko uzdužnih rezova, kao da režete kriške, ali ne do kraja.

Idući korak je da slatko i sočno meso ukrug odvojite s unutarnje strane od kore. Sada meso lubenice zarežite nekoliko puta vodoravno pa okomito i dobit ćete kocke lubenice u nekoliko minuta.



Glavni je sastav lubenice voda, a do sada već sigurno znate da je upravo zato idealna namirnica ako želite mršavjeti ili održati vitku liniju. Voda čini čak 91 posto lubenice, a kada se sjetite koliko je slatka i sočna, sigurno ćete je odabrati radije nego čokoladu.Jednom šalicom narezane i očišćene lubenice u organizam ćete unijeti nešto manje od 50 kalorija, oko 20 posto dnevnog potrebnog unosa vitamina C i 17 posto vitamina A. Budući da je prepuna vlakana, baš poput ostalog voća i povrća, lubenica je izvrsna za dobru probavu.