NOVA RECEPTURA

Nestlé nastavlja smanjivati šećer u Fitness žitaricama

02.07.2015 u 15:31

Bionic
Reading

Nestlé žitarice lansirale su na hrvatsko tržište FITNESS Original žitarice za doručak s 30 % manje šećera u odnosu na raniju recepturu, uz isti okus. Količina šećera smanjena je i u ostalim Nestlé FITNESS žitaricama za doručak – s okusom čokolade, tamne čokolade, s voćem te s medom i bademima

Ukupna količina šećera u Nestlé FITNESS Original žitaricama sada iznosi 11.8 grama šećera na 100 grama žitarica, što znači da jedno serviranje od 30 grama sadrži 3.5 grama šećera. Doda li se tome 125 ml obranog mlijeka, ukupna količina šećera u jednom obroku za doručak iznosi svega 9.1 grama. Za usporedbu s uobičajenim doručkom Hrvata, jedna banana ima 20.9 grama šećera, a kroasan s pekmezom 24 grama šećera.

Smanjenje šećera u FITNESS žitaricama postignuto je zamjenom šećera sa cjelovitim zrnom pšenice, čiji je udio povećan s 53 % na 57 %, te rižom, čiji je udio povećan s 34.5 % na 36.9 %. Prepoznatljiv okus zadržan je bez korištenja umjetnih sladila, a u skladu s propisima EU. Žitarice za doručak predstavljaju poželjan odabir za doručak jer sadrže visok udio složenih ugljikohidrata te su dobar izvor vlakana, cjelovitog zrna, vitamina i minerala. Nove Nestlé FITNESS žitarice s poboljšanom recepturom sadrže optimalnu količinu željeza, kalcija i folne kiseline, što je posebno važno za prehranu žena.

Nestlé žitarice za doručak obvezale su se da će nutritivno unapređivati svoje proizvode i tako omogućiti potrošačima zdrav izbor za doručak. Tako je od 2003. godine do danas na globalnoj razini uklonjeno više od 9.141 tona šećera te 884 tone soli iz proizvoda i dodano više od 3.4 milijardi serviranja cjelovitog zrna.

Za više informacija posjetite nestle-fitness.com