NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE

Polpete od kukuruza koje ćete poželjeti jesti svaki dan

02.07.2015 u 08:39

Bionic
Reading

Polpete od kukuruza sjajan su izbor za prilog ili čak i glavno jelo tijekom vrućih ljetnih dana. Jednostavno se pripremaju, brzo su gotove, a oduševit će i one koji inače nisu ludi za kukuruzom

Ove ukusne polpete prema receptu poznatog australskog kuhara Billa Grangera mogu se jesti tople i hladne, a ako nemate pri ruci svježe klipove mladog kukuruza, poslužit će i onaj iz konzerve. Odlično se slažu uz osvježavajući umak od rajčica i avokada ili vrhnja.

Potrebni sastojci:

500 g kukuruza (3 klipa srednje veličine)
1 mali luk sitno nasjeckan
2 jaja
¼ šalice svježeg korijandra
1 šalica brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
1 čajna žlica soli
malo svježe mljevenog papra
3 velike žlice maslinova ulja

Priprema

Dvije trećine kukuruza stavite u posudu s nasjeckanim lukom, jajima, brašnom, korijanderom, praškom za pecivo, soli i paprom te izmiksajte štapnim mikserom ili sve stavite u blender pa izmiksajte.

Prebacite sve u zdjelu dodajte preostala cijela zrna kukuruza i dobro izmiješajte.

Zagrijte jednu žlicu ulja na tavici na srednje jakoj vatri i velikom žlicom vadite smjesu i stavljate u tavicu te nježno poravnajte. Nemojte pretrpavati tavu kako jer se poplete neće jednakomjerne ispeći, dovoljno je peći 3-4 poplete odjednom ovisno o veličini posude.

Pecite ih oko minutu-dvije s obje strane ili dok ne poprime zlatnožutu boju.

Poslužite ih uz neki osvježavajući umak od avokada ili kiselog vrhnja.