SUPER TRIK

Kako narezati jabuku, a da ne potamni

02.06.2015 u 12:18

Bionic
Reading

Ponijeti voće na posao, izlet ili plažu uvijek je odlična ideja, ali jabuka često vrlo brzo potamni pa ju izbjegavamo rezati. Budući da je uvijek najslađe jesti narezane kriške, možda vrijedi isprobati metodu križić-kružić

Grant Thompson u svojim videoobjavama 'The King of Random' voli pokazivati svoju kreativnost pa je tako objasnio kako narezati jabuku i sačuvati ju što dulje svježom.

Jedna od njegovih metoda zove se križić-kružić, prema poznatoj igri koju znaju sve generacije. Dakle, jabuka se nareže kao da crtate polja za tu igru. Stoga ju ne režete popola, već krećete sa svake strane od sredine, pa onda još dva puta zarežete vodoravno. Tako jabuka može ostati cijela i, prema Thompsonovom savjetu, možete ju povezati elastičnom trakom za domaćinstvo kako se ne bi razdvajala.

Iako on smatra da jabuku nije potrebno stavljati u dodatnu vrećicu, ipak je više higijenski da ju zaštitite do jela.

Thompson kaže da narezani komadi jabuke neće potamniti ni nakon tri sata, a doista je zgodno to što bacite samo sredinu te nema dodatnih otpadaka.

U videu možete vidjeti još nekoliko kreativnih ideja za aranžiranje jabuka i kako spriječiti tamnjenje narezanih kriški.