Time Restaurant&Bar

Azijske i fusion delicije odsad i u središtu Zagreba

24.04.2015 u 13:14

Time Restaurant&Bar

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Otvorenje restoranskog dijela Time Restaurant&Bara u Petrinjskoj 7 novi je korak naprijed za gastronomsku ponudu Zagreba, a ona se sve više približava europskim i svjetskim metropolama

Koncept Time Restaurant&Bara po prvi puta u Zagreb donosi all in one metodologiju ugostiteljstva i to u ugodnom, moderno uređenom interijeru za 50-ak gostiju, u kojem će oni moći uživati ne samo u kreativnoj fusion kuhinji, već i u izradi sushija pred njima za posebnim sushi barom. Nakon kvalitetnog obroka gostima se pruža mogućnost opuštanja uz digestiv ili neko drugo piće iz bogate ponude bara.

Chef Time Restaurant&Bara Vid Nikolić zaslužan je za pomno osmišljen i originalan meni sastavljen od nepretencioznih i formatom jednostavnih jela, a sva su na ovaj ili onaj način povezana s Azijom. Dio njih, poput zelenog curryja, vrlo je autentičan dok drugi dio, poput odreska od lososa, predstavlja modernu fusion kuhinju, na zanimljiv način spajajući tradicionalnu europsku kuhinju s azijskim utjecajima.

'Meni Time Restaurant&Bara rezultat je duljeg promišljanja i testiranja te sam uvjeren da predstavlja zanimljivo osvježenje za trenutnu gastronomsku ponudu u Zagrebu. Naš kulinarski tim na čelu sa chefom Vidom Nikolićem iznjedrio je dobro balansiranu kombinaciju prepoznatljivih tradicionalnih azijskih jela s onima koja su istinski fusion, jer osim velike doze kreativnosti u procesu pripreme uključuju korištenje mnogih modernih kulinarskih tehnika', izjavio je Davor Bienenfeld, suvlasnik Time Restaurant&Bara.

Među ostalim, meni uključuje popularni kineski snack siu bao (tzv. pork buns), a riječ je o izuzetno zanimljivom jelu koje se priprema od sporo kuhanog carskog mesa ubačenog u mekano tijesto prokuhano na pari. Jelo je zaokruženo kimchijem, mladim lukom te umakom Kansas city BBQ. Za sve prave gurmane tu su i pačja prsa pripremljena metodom kuhanja sous-vide, kod koje je namirnica vakumirana u plastičnoj vrećici te potom smještena u kupku s termički kontroliranom vodom. U njoj se pačja prsa kuhaju oko šest sati pri temperaturama nižima od standardnih, s ciljem da se ravnomjernim kuhanjem osigura to da njihova unutrašnjost bude dobro pripremljena uz zadržavanje teksture, a istovremeno da se ne prepeče vanjski dio.

Posebna atrakcija Time Restaurant&Bara, uz jedinstven doživljaj pripremanja sushija uživo pred gostima za posebnim sushi barom, sladoled je s tekućim dušikom. Kao dio molekularne kuhinje, gost će sjedeći za stolom svjedočiti kako se smjesa pri temperaturi od -187°C brzo, gotovo trenutno, pretvara u fin kremasti sladoled.