IZNENADIT ĆETE SE

Koji je način upotrebe pjenjače najbolji?

17.04.2015 u 09:17

Bionic
Reading

Pjenjača je kuhinjsko pomagalo koji neki koriste puno, a neki pak tek dok rade kolače. No koliko god je koristite, bitno je da znate najbolji način kako bi jela bila još ukusnija

Kulinarski stručnjaci iz America's Test Kitchen obožavaju istraživati kako što bolje i jednostavnije pripremiti hranu pa su tako ovaj puta odlučili vidjeti koji je način upotrebe pjenjače najbolji.

Za usporedbu su pripremali tučeno vrhnje, snijeg od bjelanjaka te miješali ocat i ulje na tri načina. Prvim su pjenjaču pomicali lijevo - desno, drugim su klasično tukli, a trećim miješali. Uz pomoć metronoma mjerili su broj pokreta pjenjačom.


Pokazalo se kako je u sva tri pokušaja najbolji rezultat bio kada su pjenjaču koristili pokretima lijevo - desno. Ovako su najbrže napravili snijeg od bjelanjaka i tučeno vrhnje (za četiri-šet minuta), a ocat i ulje ostali su najdulje sljubljeni nakon miješanja, oko 15 minuta.

Preostalim dvama načinima za tučeno vrhnje i snijeg od bjelanjaka trebalo im je i duplo više vremena, a u videu možete pogledati cijeli kulinarski eksperiment s pjenjačom.