simfonija okusa

Dalmatinska zagora na način Zdravka Tomšića u Vinodolu

03.03.2015 u 09:35

Bionic
Reading

U zagrebačkom restoranu Vinodol 10. i 11. ožujka gostuje chef Zdravko Tomšić iz Drage di Lovrana te priprema poseban jelovnik inspiriran kuhinjom Dalmatinske zagore

Priznati chef Zdravko Tomšić iz renomiranog kvarnerskog restorana Draga di Lovrana već treću godinu za redom gostuje u zagrebačkom restoranu Vinodol te priprema poseban meni koji će oduševiti sve goste.

Ove godine chef Zdravko Tomšić zajedno sa chefovima Marijom Čepekom i Mićom Tolićem, koji su u ovom slučaju njegovi dobri domaćini, u Vinodolu 10. i 11. ožujka priprema jelovnik u 6 sljedova koji je inspiriran Dalmatinskom zagorom.

Večeru će otvoriti simpatičan zalogaj privlačnog imena 'Privari guzicu' i soparnik koji je jedan od najvećih specijaliteta Zagore, točnije Poljičke Republike, a svoje korijene vuče iz Male Azije. Zatim će uslijediti zalučena pura s pečenicom, spuži na imotski te žablji kraci pohani na maslu. Simfoniju okusa će nastaviti dimljena jegulja s kremom od raštike i mladim kozjim sirom te cetinska pastrva s krustom od badema i šufiganim koromačem. Kulminacija večeri će biti zeleni kapurali od 'džigerice' i svinjska kračica te jezik iz rasola s kremom od krumpira, kupusom u vučenom tijestu i umaku od arambašića. Šećer uvijek dolazi na kraju pa će ljubitelji slatkog moći kušati imotski rafiol s džemom vrgoračkih jagoda.

Cijena posebnog jelovnika koji će se služiti 10. ožujka za večeru te 11. ožujka za ručak i večeru iznosi 255 kuna. Kroz odabir vina uz 6 sljedova sve goste vodit će enologinja Josipa Andrijanić.