SUHO I BEZUKUSNO

Gdje najčešće griješite kod pečenja kotleta

04.03.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Jedan od bržih načina da imate ručak nakon što dođete s posla jest da ispečete meso na tavi i dodate malo povrća, no prečesto je meso isušeno i tvrdo. Uz nekoliko trikova možete izbjeći ovaj problem, a evo i kako

Salamura

Da biste dobili sočne i ukusne svinjske kotlete, ne morate se previše mučiti, samo malo bolje organizirati. Jedna od direktorica magazina Bon Appetit i velika zaljubljenica u hranu Carla Lalli Music preporučuje da kotlete večer prije stavite u salamuru. Komade mesa samo potopite u hladnu vodu s malo soli, šećera i omiljenih začina. Tako će meso biti mekše, sočnije i ukusnije.

Okrećite ih češće

Kada ih stavite na ulje, kotlete okrećite svakih nekoliko minuta. Naime, zbog šećera će se lijepo karmelizirati, ali kotlete trebate češće okretati da zbog toga ne zagore. Zbog toga što su stajali u salamuri, dobit će lijepu zlatnosmeđu boju, a ostat će sočni.


Dodajte maslac

Pred sam kraj pečenja uzmite malo maslaca i sitno nasjeckanog češnjaka s malo timijana pa ubacite sve zajedno u tavu. Kada maslac potamni od prženja, uzmite žlicu i prelijte još malo po kotletima. Oni će dobiti još okusa, a usput imate i malo umaka za povrće ili neki drugi prilog.

Ne servirajte meso odmah

Baš kao i kod pečenih komada mesa, kotleti također trebaju malo odstajati. Pustite ih petnaestak minuta da se sokovi rasporede, a za to vrijeme taman stignete napraviti salatu i servirati posuđe.