DA, MOGUĆE JE

Hrskavi čips koji možete jesti koliko poželite

03.02.2015 u 13:20

Bionic
Reading

Rijetko se kada možemo oduprijeti želji za grickalicama, posebno kada smo s društvom pa nismo ni svjesni koliko smo pojeli. No što kažete na zdravu varijantu čipsa u kojoj možete uživati do mile volje?

Sada već vjerojatno razmišljate o čipsu od kelja, koji je među najpoznatijim inačicama zdravih grickalica, no niste u pravu. Ovaj puta radi se o pravom malom otkriću – čipsu od cikle

Kada ga jednom napravite i probate, shvatit ćete da uopće nema potrebe za klasičnim, preslanim i premasnim čipsom i sigurno ćete ga s užitkom jesti.
Za pripremu ovog zdravog i ukusnog čipsa od cikle treba vam sat vremena. Postupak uopće nije kompliciran, a  čak je i zdraviji od kupovnih verzija poput kelja ili slatkog krumpira jer nema dodatnih sastojaka osim zdravih masnoća i soli.

Sastojci:

3 srednje velike svježe cikle
1 i pol žlica maslinova ulja
sol

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih. Ciklu ogulite i narežite na tanke šnite. Promiješajte u jednoj zdjeli s maslinovim uljem i posolite. Šnite rasporedite na papir za pečenje da imaju dovoljno mjesta i pecite 10 do 15 minuta i preokrenite pa pecite još toliko. Čini li vam se da nakon toga čips nije dovoljno hrskav, pecite još malo jer svaka pećnica grije na drugačiji način.

Čips od cikle poslužite nakon što se ohladi, a u hermetički zatvorenoj posudi možete ga čuvati do tri dana.