I ZDRAVO I UKUSNO

Kako napraviti kremastu juhu bez vrhnja

22.01.2015 u 08:48

Bionic
Reading

Kremaste su juhe okrepljujuće i idealne za hladne dane, a ako želite zdraviju verziju bez vrhnja, samo iskoristite ovaj trik

Iako smo navikli na to da gustu i kremastu juhu možemo dobiti samo ako stavimo i malo vrhnja, postoji način da postignemo isti efekt, ali u zdravijoj varijanti.

Kako piše Huffington Post, sve što trebate učiniti jest staviti malo više onog povrća koje je glavno, bila to brokula ili buča.

Prije nego što juha bude gotova samo odvojite primjerice buču koju ste narezali na kocke i napravite pire od nje u blenderu. Kada je vratite u juhu, ona će joj dati onaj gust i kremast izgled koji inače postižemo uz pomoć vrhnja.

Ovo možete iskoristiti zaista za bilo koju vrstu povrtne guste juhe, ali možete usitniti i više vrsta namirnica ako volite raznolikost. Ukoliko vam je slučajno najdraža juha ona bez ikakvih komadića povrća, sve što trebate učiniti jest staviti svu juhu u blender nakon što je skuhate, a kada je servirate, prelijte po njoj malo maslinova ulja. Ono je zbilja zgodna dekoracija i dodatak pun zdravlja.