ZA PRSTE POLIZATI

Tajna finih prženih krilca s umakom

13.10.2014 u 08:27

Bionic
Reading

Pileća pržena krilca idealna su za druženja i dobre tulume ili obiteljska okupljanja, a ako niste sigurni kako ih pripremiti, ovaj će vam se jednostavni recept sigurno svidjeti

Šef kuhinje restorana Seoul Chicken Chaz Brown otkrio je kako je najveća tajna ukusnih pohanih krilca taj da su hrskava izvana, a sočna i mekana iznutra.

Prije nego što ih počnete pripremati za prženje, morate nabaviti po mogućnosti domaće meso, ali krilca ne smiju biti premala ni prevelika. Idealna je veličina krilca oko pet centimetara, jer to znači kako je u tom trenutku pile bilo dovoljno staro da meso bude ukusno.

Ovaj je recept idealan ako pripremate večeru za goste jer je poanta u tome da krilca prvo skuhate, zatim uvaljate u brašno i ispržite, a kuhati ih možete i prije. Kada dođe vrijeme za prženje, samo ćete ih izvaditi iz hladnjaka i uroniti u vrelo ulje na nekoliko minuta. Umak također možete pripremiti prije.

Umak za krilca

Ovisno o tome koliko komada imate, rastopite maslac i dodajte umak od rajčice pa miješajte oko sedam minuta. Za ljutkast okus, možete dodati ljuti umak. Zatim dodajte malo octa i koji začin po želji pa pustite da krčka dok se ne stvori gušća smjesa.

Nakon što ste ocijedili krilca od vode u kojoj su se kuhala, uvaljajte ih u brašno i gustin, a možete staviti i malo mljevenog češnjaka. Omjer brašna i gustina neka bude 60 naspram 40. Krilca pržite osam do 10 minuta i zatim stavite na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće. Možete ih peći i u pećnici oko 15 minuta.

Krilca čak možete pripremiti i uvaljati u brašno pa zamrznuti. Tako ćete biti prije gotova kada nemate vremena. Na kraju ih posolite i umočite u umak.