BELGIJSKI BELCOLADE U ZAGREBU

Čokoladni užitak koji pozitivno utječe na zdravlje

27.09.2014 u 10:54

Bionic
Reading

Vrhunski kolači i praline s najboljom belgijskom čokoladom Belcolade zasladili su sinoć nepca više od stotinu najvažnijih slastičara i predstavnika konditorske industrije, restorana i hotela iz cijele Hrvatske

Bademi, orasi, pistacije, karamela, ali i crveni papar i liker od naranče samo su neki od okusa koji su se spojili s bijelom, mliječnom i tamnom čokoladom u različitim varijacijama i oblicima kako bi predstavili najnovije trendove u slastičarstvu.

Ugledni majstori čokolade Sofi Andersson i Admir Karalić iz Belcoladea pokazali su gostima stručnog skupa 'Sweet Day Belcolade' kako poštivati tradiciju uz inovacije te zadržati užitak u slatkim delicijama, bez ustupaka za nutricionizam i zdravlje.


Upravo su to neki od najvažnijih smjerova u kojima će se razvijati slastičarstvo u skoroj budućnosti, prema istraživanju tvrtke Belcolade u kojem je sudjelovalo više od 6400 sudionika u 14 država u svijetu. Kritični, pragmatični i zahtjevni potrošači žele najbolje iz slatkog i zdravog 'svijeta' te maksimalnu i jasno vidljivu kvalitetu, zaključak je istraživanja.

'Kvaliteta slastičarstva u Hrvatskoj vjerojatno nikada do sada nije bila bolja zahvaljujući najboljoj opremi i osnovnim sirovinama koje se koriste u proizvodnji, a zanimanje za nove trendove potvrđuje da su svi naši majstori slastičari svjesni da i dalje moraju učiti i napredovati. Pokazali smo tako da je moguće ujediniti suprotstavljene koncepte tradicije i inovacije te zdravlja i užitka u promišljenim receptima jer osnova svih naših proizvoda su namirnice s pozitivnim i zdravim učincima, poznatog i kontroliranog porijekla', istaknuo je Aleksandar Andrić, direktor tvrtke Puratos Konding.

Prema pravoj tradiciji belgijskog majstorstva Andersson i Karalić isprepleli su pred gostima okuse čokolade, voća i orašastih plodova, kao tri najpopularnija okusa na svijetu, u umjetnost savršenog pretapanja prvoklasnog kakaa sa čistim kakao maslacem te delikatne ravnoteže između slatkoće i gorčine.

Baza im je bila i najnovija Belcoladeova tamna čokolada 'Vietnam 73' sa 73 posto udjela Trinitario vrste kakaa i specifična jer svi sastojci imaju kontrolirano porijeklo s plantaža u Vijetnamu. Dio je to Belcoladeovog programa održivog razvoja i direktnog partnerstva s poljoprivrednicima.

Delicije belgijskih okusa upotpunio je i koncept 'food pairinga' kao spajanje neočekivanih namirnica prema njihovim baznim okusima. Robert Ripli iz Gastronomada spojio je tri vrhunska vina s tri različite praline, prema njihovim stilovima i organoleptičkim vrijednostima. Pralina nije usputna slastica i savršeno se može uklopiti s pomno odabranim vinima, poručio je R. Ripli.

Spoj dobrog vina i vrhunske Belcoladeove čokolade zadržat će se među gostima i nakon druženja u Zagrebu. Čokolaterija Hedona, socijalno poduzeće iz Križevaca koje zapošljava osobe s invaliditetom, za sve sudionike pripremila je vrhunsku čokoladu na osnovu Belcoladeovih proizvoda koji su nastali, između ostalog, s Criollom kao najkvalitetnijom vrstom kakaa na svijetu koji je ujedno i najrjeđa sorta.