BIRAJTE MENI

Što sve finoga možete pojesti u Tjednu restorana

22.09.2014 u 14:34

Bionic
Reading

Omiljena gastro manifestacija Tjedan restorana počinje 3. listopada, a objavljeni su i meniji u svakom restoranu u kojem će ljubitelji dobre hrane moći jesti za 100 kuna

Manifestacija Tjedan restorana već je nekoliko godina omiljena kod onih koji vole uživati u pravoj gastronomiji. Tako do 12. listopada za 100 kuna po osobi možete uživati u večeri od nekoliko sljedova.

Ove se godine 66 restorana više cjenovne kategorije potrudilo da punih 10 dana okusni i mirisni pupoljci budu na vrhuncu užitka, od predjela, preko glavnog jela do deserta, uz čašu vina ili aperitiv. Svaki je jelovnik slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert), a većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina. Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50 posto veća.

Manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, čiji je cilj omogućiti što većem broju građana posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastronomske scene Hrvatske.

Na stranicama su objavljeni i meniji restorana koji sudjeluju u ovoj kulinarskoj manifestaciji, a svoje mjesto možete rezervirati od 26. rujna, tjedan dana prije početka.