OD 3. DO 12. LISTOPADA

Jedite fino i jeftino na Tjednu restorana

17.09.2014 u 18:45

Bionic
Reading

Ima li ljepšeg načina da zakoračite u jesen od uživanja u fantastičnim jelima uz dobro društvo? Kada to možete svaki dan i to po cijeni od samo 100 kuna, ovo kišovito doba godine nekako postaje ugodno i primamljivo! Najomiljenija gastro manifestacija Tjedan restorana održat će se od 3. do 12. listopada 2014., a sudjelovat će restorani s područja cijele Hrvatske

Jelovnici svih restorana sudionika manifestacije bit će objavljeni u petak, 19. rujna, na web-stranici Tjedna restorana. Šezdesetšest restorana više cjenovne kategorije potrudilo se da vam punih 10 dana okusni i mirisni pupoljci budu na vrhuncu užitka, od predjela, preko glavnog jela do deserta, uz čašu vina ili aperitiv.

Tjedan restorana – tjedan druženja, smijeha i visoke gastronomije
Manifestacija Tjedan restorana već je nekoliko godina omiljena kod onih koji vole uživati u pravoj gastronomiji. Doživljava je se ne samo kao priliku da se posjete oni restorani koje tijekom godine niste u mogućnosti posjetiti, već je postala simbol za razdoblje kada svi organiziraju ugodna druženja s obitelji ili s prijateljima uz odličnu hranu. Svake je godine sve popularnija, a restorani su popunjeni do posljednjeg mjesta.


Na koktel u hotel
Hoteli visoke kategorije uključuju se u akciju Tjedan restorana svojim hotelskim barovima. Pod sloganom 'Na koktel u hotel', za vrijeme trajanja Tjedna restorana Hrvatska, hotelski će barovi svakog dana 100 minuta, od 18.00 do 19.40 sati, nuditi koktele po promotivnim cijenama od 20 do 25 kn. Trend ispijanja koktela prije večere tako približavamo hrvatskoj publici, a ovog puta u akciji sudjeluju: Esplanade Zagreb Hotel (Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar), Sheraton Zagreb Hotel (Cafe Imperial i Piano bar), The Westin Hotel (Diana Bar) i Hotel Antunović Zagreb (Vertigo bar) iz Zagreba, Spa Golfer Hotel iz Spa & Sport Resorta Sveti Martin (Piano bar), Hotel Horizont iz Baške Vode (Aperitiv Bar Hotela Horizont), Hotel Kaj iz Marije Bistrice (Lobby bar Ljubav i zloba), Hotel Osijek iz Osijeka (Lobby bar hotela Osijek) i Hotel Amfiteatar iz Pule.

Malo više o Tjednu restorana Hrvatska
Šezdesetšest restorana sudionika koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora u navedenom razdoblju gostima nude posebno osmišljene jelovnike. Svaki jelovnik slijed je od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100 kn. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina. Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50 posto veća.

Manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, čiji cilj je omogućiti što većem broju građana posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastro scene Hrvatske. Pregled svih jelovnika i telefonske brojeve za rezervacije možete pogledati na web stranici www.tjedanrestorana.com/restorani. Dobar tek i živjeli!