NEOČEKIVANO

Zbog ovoga će svaka čokoladna torta biti savršena

12.09.2014 u 09:56

Bionic
Reading

Kišni dani već su nam pomalo dojadili, a ako nemate ideju kako se razveseliti ovog vikenda, napravite omiljenu slasticu i savršenu čokoladnu glazuru s tajnim sastojkom

Svi koji vole čokoladne kolače znaju da će dobiti kremast i bogat okus za primamljivu glazuru ako stave malo vrhnja.

Ipak, kuharica Jane Hornby, autorica knjige 'What to Bake & How to Bake It', ima drugi trik u rukavu. Ona za čokoladnu glazuru voli koristiti kondenzirano mlijeko.

U svojoj je knjizi tako otkrila da je kondenzirano mlijeko idealno za glazuru od čokolade jer je gusto i lagano karamelizirano. Zamislite samo kako će se ovakva glazura topiti u ustima, a ovaj sastojak možete staviti u bilo koju glazuru s čokoladom.

Kondenzirano mlijeko inače je dosta gusto i zapravo se dobiva isparavanjem vode iz punomasnog, djelomično obranog ili obranog pasteriziranog ili steriliziranog mlijeka. Može biti već zaslađeno ili bez dodatka šećera pa prilikom nabave obratite pažnju da glazura ne bi bila previše slatka.

Nemate li slučajno inspiracije za tortu ili kolač, probajte napraviti čokoladnu meksičku deliciju, čokoladnu kombinaciju s vanilijom ili tortu Noa