SJAJNA IDEJA

Kako ispeći jaja u šalici za 90 sekundi

13.08.2014 u 07:16

Bionic
Reading

Ma kome se da po ljetnim vrućinama stajati pokraj štednjaka ili uzavrele pećnice i kuhati. Ako ste u potrazi za finim, ali nevjerojatno brzim jelima ove sjajne ideje dobro će vam doći

Sve što vam je potrebno je vilica, šalica i mikrovalne pećnica, a za svega minutu i pol možete pripremiti ukusnu kajganu, poširano jaje, pečena jaja ili pak fritaju a špinatom. Uživajte!

Kajgana. Unutarnji dio šalice lagano premažite uljem i nakon toga u šalicu razbijte sva jaja, dodajte malo soli i papra, a zatim ih razmutite vilicom. Šalicu s jajima stavite u mikrovalnu pećnicu na 45 sekundi, nakon toga izvadite šalicu, jaja još jednom promiješajte vilicom i stavite u mikrovalnu na još dodatnih 45 sekundi. Prije serviranja još jednom promiješajte vilicom.

Poširana jaja. U polovicu veće šalice ulijete vode, zatim razbijte jedno jaje i pripazite da jaje bude potpuno potopljeno pod vodom. Šalicu poklopite tanjurićem i stavite u mikrovalnu na otprilike minutu, sve dok bjelanjak potpuno ne prekrije žumanjak koji treba ostati tekući. Pomoću vilice jaje izvadite iz šalice i stavite ga na krišku tosta, a prije posluživanja posolite i popaprite.

Pečena jaja s umakom od rajčice. U polovicu veće šalice ulijete umak od rajčice, i nakon toga u šalicu razbijete jedno jaje koje mora biti potpuno prekriveno umakom. Šalicu poklopite tanjurićem. Stavite u mikrovalnu pećnicu na višu temperaturu na otprilike 50 sekundi. Nakon toga izvadite šalicu iz mikrovalne i dodajte nekoliko kriškica mozzarelle. Šalicu ponovno poklopite i vratite u mikrovalnu na dodatnih 10 sekundi dok se sir ne otopi. Nakon toga izvadite iz mikrovalne, maknite poklopac, posolite, popaprite i dodajte listić svježeg bosiljka.

Omlet sa sirom. Unutarnji dio dvije šalice lagano premažite uljem te u svaku šalicu razbijte po jedno jaje, dodajte sol i papar, a zatim umutite vilicom. Šalice s jajima stavite u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi, nakon toga jaja promiješajte vilicom, dodajte naribani sir u jednu šalicu, a nakon toga, iz druge šalice jaje pretresite u šalicu s jajetom i sirom te zatim vratite u mikrovalnu na još 30 sekundi.

Fritaja sa špinatom i rajčicama. Unutarnji dio šalice lagano premažite uljem, a zatim u šalicu razbijte dva jaja, dodajte sol i papar, a zatim promiješajte vilicom. Dodajte četiri nasjeckana lista špinata, jednu žlicu nasjeckane rajčice te jedni žlicu naribanog sira. Zatim šalicu stavite u mikrovalnu na 75 minuta.