PAN VOLI HRANU

Raste trend kombiniranja različitih vrsta kvalitetnog piva s finom hranom

24.04.2014 u 13:00

Bionic
Reading

U zagrebačkom restoranu Muzej održana je prezentacija o rastućem trendu kombiniranja piva s hranom pod nazivom Pan voli hranu. Gosti su uživali u gastronomskom skladu hrane i raznovrsnih okusa piva iz obitelji Pan – Pan lager, Pan Zlatni i pitki Pan Tamni, a posebna atrakcija bio je Pan Music Grill - roštiljanje na glazbi po izboru

O rastućem trendu kombiniranja piva i različitih vrsta hrane jučer je u restoranu Muzej govorio chef Vladimir Šajnović koji je posebno za ovu priliku pripremio niz gurmanskih kreacija koji se odlično sljubljuju uz vrhunsko Pan pivo. Uz moderatoricu Ivu Šulentić, prezentaciji su prisustvovali i Ana Begić, Kristijan Beluhan, Marija Mikulić i Saša Maček iz benda Lines & Colours koji su uživali u zanimljivoj pivskoj gastro priči uz Pan lager, Pan Zlatni i pitki Pan Tamni, a vrlo ugodno iznenađenje bio je Pan Music Grill, odnosno, do sada u nas još neviđen način roštiljanja na glazbu po izboru.

Zbog velike raznolikosti okusa, mirisa i aroma, pivo se jako dobro spaja s različitim vrstama hrane, a posljednjih godina u restoranima i raznim pivskim događanjima raste trend kombiniranja različitih vrsta kvalitetnog piva s finom hranom. Tako se razbijaju predrasude o pivu kao piću koje se servira isključivo uz roštilj, grickalice i brzu hranu.
Tijekom obroka može se kušati i nekoliko vrsta piva. Tako se hladna predjela odlično mogu začiniti tradicionalnim lagerom poput Pan lagera, koji laganom slatkoćom slada i blaže gorčine izvrsno komplementira ovaj izbor jela. Glavno mesno jelo, poput svinjetine u umaku od piva s njokima izvrsno zaokružuje Pan Zlatni, pivo iznimno bogatog okusa i izražene zlatne boje uz nešto jaču, ali profinjenu gorčinu.

Pivo odlično ide i uz deserte, a može biti i njihov važan sastojak, o čemu svjedoči osvježavajući sorbetto na bazi Pan Radlera. Savršen sklad okusa garantira vrhunska kvaliteta piva. Ključan 'sastojak' za istinski gastro-pivski užitak je vrhunska kvaliteta piva, a upravo je 'kvaliteta iznad svega' bila osnovna ideja inovatora pivarske industrije i osnivača Carlsberga Jacoba Christiana Jacobsena. Ta se ideja njeguje i danas 160 godina kasnije. Naime, grupacija Carlsberg provodi jednake standarde za osiguravanje vrhunske kvalitete piva u svim svojim pivovarama diljem svijeta.