STREET FOOD FESTIVAL

Ne propustite dva dana naj gastronomije na Gornjem gradu

24.04.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Street Food Festival Zagreb u subotu, 26. i nedjelju, 27. travnja dočekat će svoje drugo izdanje, a održat će se na Strossmayerovu šetalištu, prelijepoj oazi zagrebačkog Gornjeg grada

Bit će to odlična prilika svim ljubiteljima jedinstvenih kulinarskih mirisa i okusa da za samo 60 kuna u razdoblju od 11 do 18 sati uživaju u neograničenim količinama nezaboravnih gastro delicija. Uz vrhunska jela sve posjetitelje očekuje još niz iznenađenja, a svaki gost Street Food Festivala kupnjom svoje ulaznice dobit će besplatno pivo Karlovačko Max koje će boravak na ovom atraktivnom događaju učiniti još ljepšim i zanimljivijim.

Popularni Stross tako će već za dva dana doživjeti pravu malu gastro revoluciju jer će se na osam posebno pripremljenih punktova, pripremati čak 12 različitih i po posebnoj recepturi spravljenih jela iz osam zemalja svijeta. Tako će na svoje doći svi ljubitelji popularnih američkih pilećih krilaca, španjolske paella, meksičkih tortilja, talijanske tjestenine, engleskog specijaliteta 'fish & chips', indijskog tradicionalnog bureka, onion bahjia, hrvatskog graha s kobasicama, domaćih janjećih kobasica na roštilju, azijskog woka te još mnogo toga.

Na Street Food Festivalu bit će organiziran i poseban Market, odnosno gastro punktovi na kojima će posjetitelji moći po promotivnim cijenama kupiti i nešto iz palete suhomesnatih proizvoda mesnica Pivac, egzotično voće i povrće branda Košare i Kašete te pronaći što na svojim policama krije poznati trgovački lanac Interspar, ali i uživati u brojnim besplatnim degustacijama najpoznatijeg pršuta mesne industrije Pivac, nagrađivanog sira Gligora te brojnim drugim specijalitetima.

Iako meteorolozi za vikend najavljuju mogućnost slabih oborina, organizatori pozivaju sve zainteresirane i sve ljubitelje hrane da svoje slobodno vrijeme provedu na Strossmayerovu šetalištu, jer je zaštićeno prirodnim krošnjama te posebnim tendama. Slogan 'Jedna ulica, tisuću okusa' najbolja je pozivnica za one koji vjeruju da je hrana najbolja odluka naših životnih svakodnevica.

Festival možete pratiti i na službenoj web-stranici i na Facebooku