MALE TAJNE...

Tri omiljena načina pripreme pečenih jaja

23.04.2014 u 13:27

Bionic
Reading

Slavni kuhar Jamie Oliver otkrio je tri omiljena načina pripreme pečenih jaja – engleski, francuski i američki

Želite li pečena jaja na engleski način, Jamie kaže kako lonac treba biti na srednje jakoj vatri. Jaja treba dobro umutiti vilicom u posebnoj zdjelici. U lonac stavite malo maslaca, a jaja posolite. Jaja ulijte u lonac i miješajte spatulom svakih pet do deset sekundi da se ne zapeku. Jamie kaže kako neki ljudi vole dodati mlijeko ili vrhnje, ali on smatra da nema potrebe. Pred kraj pečenja maknite lonac s vatre i još miješajte da se jaja ispeku do kraja na toplini lonca.

Varijanta francuskih pečenih jaja radi se na paru. U jednu zdjelu stavite jaja i postavite ju iznad vode u loncu koja lagano ključa. Tijekom kuhanja lagano ih miješajte i budite strpljivi jer ovo je malo dulji proces. Kada se rastope dodajte maslaca i kuhajte do kraja. Detaljnu pripremu možete vidjeti u videu.

Američka priprema pečenih jajeta radi se u tavici. U tavicu stavite maslac, a jaja istucite vilicom i posolite. Ulijte jaja i također miješajte spatulom.