NEĆE POVISITI CIJENE

Australac radi najbolju pizzu na svijetu

15.04.2014 u 15:32

Bionic
Reading

Australski pizza majstor Johnny Di Francesco pobjednik je svjetskog prvenstva u pečenju pizze margarite, koje je protekli vikend održano u talijanskoj Parmi

Di Francesco (36), vlasnik restorana 400 Gradi u Brunswicku, predgrađu Melbournea, pobijedio je na tom godišnjem natjecanju više od 600 natjecatelja iz 35 zemalja.

'Mnogi misle da je lako napraviti margaritu, ali to je zapravo jedna od najtežih pizza', kazao je australskom portalu Good Food. 'S mnogim drugim vrstama lako je zamaskirati okus tijesta brojnim dodacima i sastojcima. Kod margarite ne možete skriti ono što nije dobro', kazao je.

Natjecanje se odvija po strogim tradicionalnim pravilima spravljanja margarite - na tijesto mogu samo oguljene svježe rajčice, mozzarella, češnjak, maslinovo ulje, sol i svježi bosiljak, prenosi CNN.

Di Francesco pizze peče od dvanaeste godine. Najviše je naučio, naravno, u Napulju.

Iako je svjetski prvak i iako mu je restoran zbog toga preko noći pretvoren u senzaciju, Di Francesco nema namjeru povisiti cijenu margarite u svojoj pizzeriji koja iznosi 20,50 australskih dolara (105 kuna).