SJAJAN TRIK

Ovo je tajna savršeno pečenih jaja na oko

19.02.2014 u 07:59

Bionic
Reading

Koliko god se kuhanje i pečenja jaja činilo kao jednostavan proces, čini se kako i u tom slučaju postoji nekoliko ključnih trikova. Slijedi tajna savršeno pečenih jaja na oko

Sigurni smo kako bi se većina složila da u pečenju jaja nema neke velike mudrosti – dovoljno je na zagrijano ulje baciti nekoliko jaja i pripaziti da ne zagore. No ako želite savršeno pečena jaja na oko bez zagorenog bjelanjka, suhog ili pak sirovog žumanjka, ovaj trik će vam itekako dobro doći.

Prilikom pečenja jaja, mnogi se posluže tehnikom stavljanja poklopca preko tave da bjelanjak ne zagri te da se žumanjak dobro ispeče. Međutim, kako piše thekitchn.com, tu je još jedan trik. Nakon što zagrijete ulje u tavi i razbijete nekoliko jaja, pričekajte da se počnu peći. Nakon toga u tavu stavite malo vode, svega jednu do dvije čajne žličice. Nakon toga poklopite poklopcem i pecite dok žumanjak ne bude više sirov.

Na taj način jaja neće ispasti suha, a vodena para će dati potrebnu mekoću i konzistentnost, međutim ako baš volite hrskave rubove jaja na oko, ovaj trik vam se baš i neće svidjeti, jer zbog vodene pare bjelanjaka se neće moći jače zapeći i postati hrskav.