PROBAJTE ODOLJETI

Namaz od sira o kakvom ste oduvijek maštali

21.01.2014 u 09:04

Bionic
Reading

Ljubitelji sira neće odbiti ni jednu varijaciju, a ako se nekoliko vrsta stopi u jedan veličanstveni namaz s orasima, to je dobitna kombinacija

Namaz od kremastog sira s nekoliko posebnih vrsta i orasima, recept je prema ideji Peggy Trowbridge Filippone koja je svoju tajnu otkrila na stranicama Home Cooking. Priprema je vrlo jednostavna, ali ćete morati čekati jedan dan da probate ukusnu deliciju, budući da namaz preko noći treba odstajati u hladnjaku.

Sastojci:

Tri puta po 20 g kremastog sira
2 žlice mlijeka
2 žlice kiselog vrhnja
3/4 šalice nasjeckanog oraha
10 g grama brie sira
1 šalica nasjeckanog švicarskog sira
10 g gorgonzole
1/2 šalice oraha za ukras
Crvene i zelene kriške jabuke
svježe povrće duguljasto narezano ili krekeri

Priprema:

U jednu zdjelu stavite 20 grama kremastog sira, mlijeko i vrhnje pa miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Na jedan plastični tanjur stavite veći komad prozirne folije i ravnomjerno rasporostrite smjesu. Vilicom utisnute orahe unutra.

Sada uzmite drugih 20 g kremastog sira i pomiješajte ga s vrstama brie, gorgonzolom i švicarskim sirom. Smjesu stavite preko one prethodno napravljene s orasima, zatvorite prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći.

Prije serviranja preselite namaz u zdjelicu, ukrasite orasima i pričekajte pola sata. Uz namaz možete poslužiti rezano povrće ili krekere.