ŠTEDLJIVI RECEPTI

Što sve možete napraviti s ostacima pire krumpira

15.10.2013 u 09:08

Bionic
Reading

U ovo recesijsko doba svaki recept kojim potpuno iskorištavamo hranu dobro dođe, a ovo su ideje što učiniti s ostacima pire krumpira

1. Punjeni šampinjoni

S ostacima pire krumpira možete napuniti šampinjone koje ste prethodno prepržili na malo maslinova ulja. Za bolji okus pirjajte i malo luka pa ga stavite na vrh punjenog šampinjona, odnosno krumpira, i poslužite dok je sve još toplo.

2. Okruglice sa sirom

Idelana grickalica ili toplo predjelo, piše kulinarska stranica Food 52. U krumpir naribajte topljeni sir po želji i dodajte komadiće slanine, sol i papar. Formirajte kuglice, stavite na pleh s papirom za pečenje i pustite da zarumene. Na kraju naribajte još malo sira koji će se lagano otopiti. Poslužite toplo.



3. Valjušci

Ovo je zaista vrlo jednostavan i brz recept. U krumpir dodajte jaje i brašno pa sve dobro mijesite rukama dok ne dobijete kompantnu smjesu. Koliko brašna vam treba, vidjet ćete sami kako ćete mijesiti valjuške. Smjesu razvaljajte u dugačke rezance malo deblje od prsta i zatim ih režite na manje komadiće. Stavite u kipuću, posoljenu vodu i pričekajte par minuta dok ne isplivaju jer to znači da su gotovi.

4. Jaja, panceta i sir

Ovaj recept donosi vam pravi topli obrok. U pire krumpir umiješajte sitno narezanu pancetu, naribajte sir i dodajte malo poprženog luka. Složite sve u tepsiju i zatim žlicom napravite nekoliko rupica u koje ćete uliti sirovo jaje. Ovisno o veličini kalupa rasporedite nekoliko jaja, ali ne da prekriju cijelu površinu. Pecite 20-ak minuta na 200C i ukusan obrok je gotov.

5. Knedle

Lako i brzo napravit ćete knedle, a možete ih zamrznuti pa imati brzo gotov obrok u radnom tjednu. Pire krumpiru dodajte brašno i jaja pa umijesite tijesto. Razvaljajte ga na oko 1 cm debljine i narežite na kvadrate pa u svaki stavite šljivu i oblikujte okruglice. Kuhajte desetak minuta u slanoj vodi.