FANTASTIČAN OKUS

Jeste li probali tortu jednostavniju od ove?

29.10.2013 u 14:22

Bionic
Reading

Nemate vremena za komplicirane torte? Onda je ova jednostavna i sočna torta savršen odabir za vas

Iz kuhinje Ljiljane Nieder izašla su brojna slatka (i slana) mala remek-djela, a njezine odlične i do u detalje objašnjene recepte možete pronaći na njezinoj stranici ljiljananieder.com, ali i na Facebooku

Potrebni sastojci:

Tijesto:

8 žumanjaka
20 dkg šećera
25 dkg oraha (mljevenih)
1 žlica brašna
½ praška za pecivo
korica jedne naranče
meso dvije sitno nasjeckane naranče
10 dkg čokolade za kuhanje
8 bjelanjaka
sol, prstohvat

Preljev:
sok jedne naranče
3 žlice vode

Glazura:
10 dkg čokolade
pola šalice ulja

Priprema:

Žumanjke sa šećerom pjenasto umutiti. Orahe izmiješati s brašnom, praškom za pecivo i naribanom čokoladom. Bjelanjke s malo soli čvrsto ulupati. Koricu jedne naranče naribati, a meso dvije naranče sitno nasjeckati (bez bijele kožice).

U dobro ulupane žumanjke dodati narančinu koricu i sitno nasjeckanu naranču. Zatim naizmjenično dodavati čvrsto ulupane bjelanjke i izmiješane orahe (oprezno s pjenačom). Dno kalupa za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje. Izliti tijesto, izravnati i peći u prethodno zagrijanoj pećnici, 45 min. na 180 °C. U ugašenoj, otvorenoj pećnici ostaviti tortu 15 minuta da se hladi.

Sok jedne naranče izmiješati s 3 žlice vode i vruću tortu preliti preljevom.

Napola ohlađenu tortu izvaditi iz modla i staviti na tanjur za tortu.

Za glazuru čokoladu i ½ šalice ulja (od kave) omekšati na laganoj vatri i tortu preliti čokoladnom glazurom.