RECEPTI ČITATELJA

Najbolji kolač od jogurta koji ste ikad probali

08.11.2013 u 11:10

Bionic
Reading

Ovaj kolač, koji možete ispeći i u okruglom kalupu za torte, osvojit će vas ne samo zato što je ukusan, već je gotov, s pripremom, za manje od pola sata. Pomiješajte sve sastojke, izlijte u kalup i pecite dvasetak minuta...

Recept za odličan kolač od jogurta, s ponekom vlastitom idejom, poslala nam je čitateljica Dijana iz Delnica: otkrila je kako u uobičajenu smjesu za biskvit s jogurtom uvijek ubaci nešto što će dati novi zanimljiviji okus: jednom su to to grožđice natopljene rumom, drugi put sjeckane datulje, treći opet grubo sjeckani bademi. Često na dno kalupa posloži i voće, npr. jabuke, maline, ribizle, banane, šljive, kruške - pjedinačno ili sve zajedno, i potom ih zalije smjesom za biskvit.

Osnovni recept glasi:

- 2 jajeta,
- 1 lončić jogurta,
- 1 lončić šećera,
- 1/2 lončića ulja,
- 2 lončića brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- po želji cimet, naribana korica limuna...


Ovoga puta čitateljica je preko toplog kolača stavila preljev od soka pola naranče i dvije šake ribizla, uz žličicu meda, izmiksano. Dobar tek!

Svoje omiljene recepte za kolače s voćem svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.

277822,277889,275048,273449