JEDNOSTAVNO I LAKO

Brzi recept za pečenu piletinu s krumpirima

30.07.2013 u 13:17

Bionic
Reading

Jednostavni recepti bez puno muke, a opet ukusni i sočni, najcjenjeniji su ljeti. Ovo je samo jedan od mnogobrojnih ukusnih inačica pečene piletine s krumpirom

Pečena piletina s povrćem

Za četiri do šest osoba:

4 pileća batka
4 pileća zabatka
1 kg mladog krumpira
500 g rajčice cherry
2 paprike
mladi luk
4-5 mrkva
grančica ružmarina
3 režnja češnjaka
1 dcl bijelog vina
maslinovo ulje
peršin

Priprema

Piletinu posoliti i lagano začiniti i ostaviti da odstoji do 10-ak minuta. U međuvremenu staviti vodu da zakipi i u kipućoj, slanoj vodi skuhati mladi krumpir; paziti da se ne raskuha. U tavi na laganoj vatri kratko popržiti piletinu, tek toliko da dobije zlaćanu boju, 10-13 minuta. Rajčice oprati u vodi i lagano ih pritisnuti prstima da puknu.

U zdjelu za pečenje stavite piletinu, kuhani krumpir, mrkvu, češnjak, ružmarin, papriku i mladi luk, pospite paprom po želji. Stavite maslinovo ulje i podlijte bijelim vinom. Pecite na 200 stupnjeva oko 40-ak minuta. Kada je pečeno, pospite svježim peršinom i poslužite uz zelenu salatu. Recept nam je poslao čitatelj Marko Tarandek


Svoje omiljene lagane ljetne recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.