SAVRŠENO ZA LJETO

Evo ukusnih recepata s ribom i plodovima mora!

23.06.2013 u 10:12

Bionic
Reading

Što je ljeto bez ribe? Za većinu osoba ljetno vrijeme znači odmaranje na suncu, kupanje u moru i uživanje u ukusnim ribljim jelima. Zato smo za vas pripremili zanimljive recepte koji uključuju ribu i plodove mora! U slast!

Brancin iz folije s pancetom i povrćem
Ovo je još jedan zdrav i ukusan obrok! Pripremite brancin omotan domaćom pancetom, s malo češnjaka, a za prilog poslužite povrće, skuhano i preliveno mješavinom maslinovog ulja, peršina i češnjaka.

Potrebni sastojci
4 očišćena brancina
150 g domaće pancete ili špeka, narezati na listove
2 češnja češnjaka
sol
maslinovo ulje
svježi kopar
par kapi limuna za svaku ribu
Za prilog
2 veća krumpira
3 mrkve
1 tikvica
1/2 kg brokule
2 češnja češnjaka
2-3 žlice sitno nasjeckanog svježeg peršina
5-6 žlica maslinova ulja
sol

Postupak

1. Ako niste kupili već očišćenu, kupljenu ribu očistite i dobro operite iznutra i izvana, posušite je kuhinjskim papirom. Nasolite samo unutarnji dio ribe ili je napunite listom špeka, nauljite maslinovim uljem. Namažite je s malo češnjaka, pokapajte s par kapi limuna te omotajte s 2-3 lista špeka.

2. Položite ribu na namašćenu foliju, sve još malo prelijte maslinovim uljem i na svaku stavite po 1-2 grančice svježeg kopra. Ribu čvrsto umotajte u aluminijsku foliju kako vam ne bi iscurila tekućina i ulje iz folije.

3. Pećnicu zagrijte na 200° C i ribu pecite 20-25 minuta, nakon čega sve folije rastvorite i još 10-ak minuta zapecite. Poslužite uz prilog od povrća.

4. Povrće ogulite, operite i narežite na kockice. Zalijte ga vodom, posolite i kuhajte dok ne omekša, 15-ak minuta. Kuhano prelijte mješavinom maslinova ulja, češnjaka i peršina. U slast!

Ostale recepte s ribom i plodovima mora pročitajte na ordinacija.hr