RECEPTI ČITATELJA

Zobeni keksići za zdrav zalogaj

10.06.2013 u 11:03

Bionic
Reading

Žitarice, voće i začini koji djeluju na sva čula spoj su koji čini zdravima kekiće za koje nam je recept poslala naša čitateljica Mirjana

Sastojci za ukusne i zdrave kekse:

250-300 g jagoda
300 g zobenih sitnijih pahuljica
100 g kokosovog brašna
50 g integralnog brašna
200 g maslaca (ili margarina)
5-7 žlica meda
15 kom. pečenih lješnjaka
15 kom. badema
50-100 g suhih brusnica
1 vanilin šećer
3-4 žlica/e rogača
1 žličica/e cimeta
prstohvat đumbira
prstohvat muškatnog oraščića

Priprema:
Maslac (ili margarin) zajedno s medom stavite da se otopi na laganoj vatri (ako manje volite slatko, stavite 5 žlica, ako volite više, stavite više). Jagode očistite, operite i izrežite na četvrtine ili čak osmine, dodajte im sitnije zobene pahuljice, začine, kokos, rogač (ako ga volite; ako ne, stavite tu količinu više kokosa ili brašna), integralno brašno, sitno izmrvljen lješnjak i bademe, brusnice i izmiješajte sve zajedno, dodajte otopljeni med i namaz Zvijezda s maslacem. Smjesa mora biti mekana i gnjecava, ako nije dodajte malo vode. Između vodom mokrih dlanova radite male popečke, slažite na kalup za pečenje preko kojeg ste stavili papir za pečenje.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite oko
15 minuta dok lagano ne porumene. Prohladite i uživajte u zdravim keksićima uz doručak ili šalicu omiljene kavice. U slast!

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala.