KRALJICA PROLJEĆA

Znate li odabrati najsočnije i najslađe jagode?

15.05.2013 u 09:51

Bionic
Reading

Sezona sočnih i ukusnih jagoda već je u tijeku, a niste li sigurni kako odabrati najbolje i najslađe, evo nekoliko savjeta

Iako se jagode u nekim trgovinama mogu kupiti i izvan sezone, svi znaju da se one najbolje i najslađe upravo sada nalaze na štandovima i policama. Naši proizvođači u ovo doba godine nude svježe i domaće jagode te je pravi trenutak da se sladite njima do mile volje.

Kod kupnje jagoda morate pripaziti na nekoliko stvari jer sve izgledaju lijepo i sočno, ali nisu jednake. Najbolje jagode sigurno biste mogli pronaći kušanjem, ali rijetko će koji prodavač to dopustiti, piše u kulinarskom blogu Baking Bites

Jedan od indikatora toga da je jagoda slatka njena je boja. Što je tamnije crvene boje, jagoda bi trebala biti slađa, iako one tamne i nakon što su ubrane pa ih dobro pregledajte.

Slatke i zrele jagode imaju miris koji nas mami da ih probamo i uživamo u njima pa vam to također može poslužiti kao smjernica kod odabira i kupnje.

I naravno, najbolje su jagode one koje dolaze s lokalnog područja jer su najkasnije ubrane te su stoga još uvijek svježe kada dođu u prodaju. Imate li priliku, svakako se raspitajte od kojeg su domaćeg proizvođača došle te probajte saznati jesu li tretirane nepoželjnim kemikalijama u uzgoju. To je jedini način da dobijete najbolje od jagoda, pa čuvajte svoje zdravlje i uživajte u slatkim zalogajima.