RECEPTI ČITATELJA

Jeste li za slasnu fantaziju od malina i šlaga

28.05.2013 u 11:18

Bionic
Reading

Lagana voćna torta od malina, šlaga i vanilije idealna je za proljetne dane, a odlično će ići uz kavu, ali i čašu hladnog mlijeka

Biskvit
5 bjelanjaka
prstohvat soli
5 žlica šećera
5 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
3 žlice ulja
Krema od malina
450 g malina
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
5 žlica škrobnog brašna

Krema od vanilije
5 žutanjaka
1 puding od vanilije
4 žlice šećera
2 žlice škrobnog brašna
125 g margarina
2 dl vrhnja za šlag
3 dl mlijeka

Priprema biskvit
Bjelanjke istući u čvrsti sinjeg s prstohvatom soli, pa dodati šećer i vanilin šećer. Opet mutiti da bude fino čvrsto i na kraju umiješati brašno s praškom za pecivo pa dodati ulje i na najmanjoj brzini na mikseru lagano izmutiti. Okrugli obruč promjera 26 cm nauljiti i posuti brašnom pa izliti smjesu i staviti u zagrijanu pećnicu na 180 ºC. Peći oko 20 min dok ne porumeni. Kad se biskvit malo ohladi, prerezati ga kako biste dobili dva tanja biskvita.

Krema od malina
Maline izmiksati štapnim mikserom pa dodati šećer i škrobno brašno i dobro izmiješati. Staviti na laganu vatru i pustiti da malo provre uz lagano miješanje da ne zagori.

Krema od vanilije
Žutanjke pomiješati s vrećicom pudinga, škrobnog brašna, šećera i sve dobro izmiješati. Mlijeko staviti za zavre pa dodati smjesu i miješati dok se ne zgusne. Kad se puding ohladio, umiješati omekšali margarin (na sobnoj temp.) i dobro izmikasati. Na kraju dodati 2 dl vrhnja za šlag i sve dobro izjednačiti.

Slaganje
Kora pa polovina kreme od malina (pa staviti par min. u hladnjak ), pa polovica kreme od vanilije, pa opet kora, krema od malina i na kraju krema od vanilije. Ukrasiti po želji malinama.

Napomena
U kreme možete dodati šećera po želji. Vrhnje za šlag nije potrebno prethodno mutiti, a možete ako želite.

Recept za tortu od malina poslala je Barbara Petrović


Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala