NEODOLJIVO I SLATKO

Zasladite dan mint cupcakesima

01.05.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Cupcakesi su omiljeni u mnogim domovima i idealni za sve vrste slavlja ili jednostavnu uživanciju uz kavu. Evo jedne verzije mint cupcakesa

Sastojci:

Za muffine:

150 g brašna
100g mljevenih oraha
1 žlica kakaa
120 g rastopljenog margarina
2 jaja
100 g šećera
1 dcl mlijeka
1 prašak za pecivo

Krema:

6 dcl mlijeka
6 velikih žlica šećera
2 pudinga od vanilije
1 velika žlica brašna
ekstrakt mente
100 g margarina
šarene i čokoladne mrvice za ukrašavanje

Priprema

Tijesto za priredite tako da prvo napravite snijeg od bjelanjaka, dodajte im žumanjke i šećer, te postepeno dodajte brašno, orahe i kakao. Zatim dodajte decilitar mlijeka i rastopljeni margarin. Kalupiće za muffine punite do 2/3 jer će oni prilikom pečenja narasti.

Kremu pripremite po postupku za kuhanje pudinga. Od šest decilitara mlijeka odvojite decilitar u kojem dobro razmutite dva pudinga od vanilije i žlicu brašna. U mlijeko dodajte šest velikih žlica šećera, a kad zakuha dodajte razmućeni puding.

Tako pripremljenu kremu ostavite da se dobro ohladi. U posebnu zdjelu stavite 100 grama margarina i izradite ga mikserom da bude mekan. Kad je smjesa pudinga i brašna hladna, također je izmiksajte i dodajte margarin, te ekstrakt mente po ukusu. Na hladan biskvit nanesite kremu, te posipajte šarenim ili čokoladnim mrvicama.

Recept za mint cupcakes poslala nam je čitateljica Suzana Štrk iz Osijeka.

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije kolače s voćem ili najukusniju tjesteninu s mirisnim začinima i rajčicama, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam ga zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr