SAVRŠENA POSLASTICA

Sočni muffini s divljim kupinama

29.03.2013 u 08:34

Bionic
Reading

Ne držite li previše do tradicionalnih uskrsnih slastica, možda će vam se svidjeti muffini s divljim kupinama

Ukusni i sočni, muffini su još bolji ako se u njima nalazi voće pa isprobajte Ledov recept s divljim kupinama koji se nalazi u njihovoj kuharici povodom Uskrsa.

Sastojci:

2 šalice Ledo divljih kupina, (odmrznuti 1 h na sobnoj temperaturi)
170 g neslanog maslaca
1 šalica narezanih badema
½ šalice brašna
1,5 šalica plus 2 žlice šećera u prahu
5 bjelanjaka
2 žlice meda

Priprema:

Maslac otopite na umjerenoj vatri. Zagrijavajte dok počne poprimati smeđu boju, strugajući tamne dIjelove sa dna posude. Nastavite zagrijavati dok otpusti aromu, ali pazite da ne zagori, ukupno ne duže od 6 DO 7 minuta. Otopljeni maslac zajedno sa tamnim dijelovima premjestite u zdjelicu i ostavite da se ohladi 3 do 4 minute.

Bademe s brašnom usitnite u blenderu ili štapnim mikserom dok ne postanu fino mljeveni. Prebacite u posebnu zdjelu i umiješajte 1,5 šalicu šećera u prahu. Zatim dodajte bjelanjke i miksajte do glatke smjese. Umiješajte med, a potom i otopljeni maslac.

Pećnicu zagrijte na 190˚C, a rešetku postavite u sredinu pećnice. Odmrznute kupine ocijedite. U kalupe za muffine stavite papirnate košarice, pa u svaku stavite po jednu punu žlicu pripremljenog tijesta i nekoliko kupina. Pecite u zagrijanoj pećnici do zlatno smeđe boje,
oko 15 do 16 minuta. Izvadite kalup iz pećnice i ostavite da se ohladi 10-ak minuta. Ohlađene muffine izvadite iz kalupa, odvojite od papirnatih košarica i pospite šećerom u prahu prije serviranja.

Ostale Ledo recepte možete potražiti na njihovoj stranici i pogledati cijelu uskrsnu kuharicu.