MEKA ZA ČOKOHOLIČARE

Počinje 2. Zagreb Chocofest – najslađi festival Zagreba i regije

07.02.2013 u 17:27

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otvorit će u subotu, 9. veljače, u 11 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića 2. regionalni festival čokolade - Zagreb Chocofest 2013.

Posjetitelji će opet moći kušati i kupiti čokolade, čokoladne slastice i proizvode 30-ak izlagača iz Hrvatske i regije te probati delicije najboljih hrvatskih kuhara i slastičara. Iz brojnih popratnih programa Festivala koji traje do 14. veljače izdvajamo Dječji Chocofest dan u nedjelju, 10. veljače, te humanitarnu akciju prodaje torte od 15 metara koju je donirala tvrtka Mlinar, a prihod s koje je namijenjen udruzi Zamisli koja kroz program svojih radionica kuhanja podučava kuhanju mlade s različitim vrstama invaliditeta i na taj način ih osposobljava za samostalan život - u ponedjeljak, 11. veljače.

U programu i zabavnim radionicama uživat će sve generacije posjetitelja. Djeca će se igrati izrađujući omote za čokoladu i zabavljati uz mađioničarsku animaciju. Odrasli mogu sudjelovati u prezentacijama izrade čokolada, pralina i receptima najboljih hrvatskih chefova, u radionicama naučiti kako se slažu vino, konjak, cigare i čokolada, a mogu i sudjelovati u nagradnoj igri parova za Valentinovo i osvojiti vrijedne nagrade koje je osigurao glavni pokrovitelj nagradne igre - Falkensteiner Club Funimation Borik ****.

Ove godine Zagreb Chocofest ima i svoj ekskluzivni desert – zagrebačke čoko štrukle, koje je posebno za ovu prigodu osmislio kreativni blogerski tim Jedozovni duo.

'Festival čokolade povezuje ljubitelje i proizvođače čokolade u jednoj slatkoj, dražesnoj i svima bliskoj priči - priči o čokoladi. Ona je jezik koji razumiju svi, bez obzira na dob, spol, porijeklo... Čokolada je hrana, lijek, afrodizijak, užitak, umjetnost, inspiracija, opsesija... Ukratko, čokolada je ljubav', istaknula je Sanja Bančević Medenica, direktorica Chocofesta